Eski Cihazı Getir Yeni Cihazı Al
Eski Cihazı Getir Yeni Cihazı Al | 22 Mart 2022

İşitme cihazları da tıpkı diğer eşyalar gibi değiştirilebilmektedir. Tüm elektronik aletler gibi işitme cihazlarının da belli bir ömrü vardır. Fakat işitme cihazınız dayanıklı olsa bile kimi zaman model yükseltmek isteyebilirsiniz. Edi İşitme Cihazları Eski Cihazı Getir Yeni Cihazı Al kampanyası ile büyük bir yenilik getiriyor.

İşitmeyi iyileştirmeye yardımcı olan bu cihazlar normal işitmeyi geri getiremez. Fakat işitmeyi çok daha kolay ve konforlu bir hale getirme konusunda büyük bir destek sunmaktadır. İşitme cihazları düzenli bakım ve onarım süreçleri ile on yıl kadar kullanılabilmektedir. Fakat bu ömrü etkileyen bazı değişkenler vardır. Kullanılan malzemenin kalitesi, ne kadar iyi bakıldığı, gün içerisinde kulağınızda ne kadar aşınma ve yıpranmaya maruz kaldığı bu faktörlerden bazılarıdır.

İşitme duyusu sözlü iletişimin önemli bir parçasından biridir. Evde, işte ya da sosyal bir alanda duyamamak, hüsrana, zihinsel yorgunluğa ve genel bir izolasyon hissine yol açabilmektedir. İşitme, konuşmalara katılmanıza, eşinizi, arkadaşlarınızı, torunlarınızı duymanızı ve ses dünyasıyla daha fazla meşgul olmanızı sağlamaktadır. İşitme cihazları, işitme kaybının neden olduğu iletişim boşluğunu kapatmayı amaçlamaktadır. İşitme cihazını değiştirmek yalnızca bozulduğu için olmayabilir. Teknolojide gerçekleşen değişimler yeni cihazlarda bulunan ekstra özellikler bir süre sonra ihtiyaç haline gelebilmektedir. Örneğin Bernafon işitme cihazları kategorileri arasında yer alan zorlu dinleme durumlarında bile konforlu bir işitme sunan cihazlar mevcuttur. 

İşitme Cihazı Değişimi

İşitme kaybı yaşayan kişinin mesleğindeki, yaşamındaki, ilgi alanlarındaki herhangi bir değişiklik işitme cihazı için yeni talepler doğurabilmektedir. Örneğin çok sayıda toplantı içeren yeni bir iş, restoran ya da şantiye gibi gürültülü bir ortamda çalışma zorunluluğu gibi şartlar eklendiğinde işitme cihazından farklı beklentiler de beraberinde gelmektedir. 

Son yıllarda işitme teknolojisindeki yaşanan gelişmeler birkaç yıl önce mevcut olmayan pek çok özelliği de beraberinde getirdi. İlk aldığınız cihazda bulamadığınız özellikleri yeni bir cihazda denemek isteyebilirsiniz. Örneğin Oticon işitme cihazları eskiye kıyasla konuşmayı arka plan gürültüsünden ayırmak gibi yeni özelliklerle çok daha gelişmiştir. Eklenen mikro işlemciler sayesinde beyindeki yükü azaltarak işitme performansını optimize eder.

Beyin kulaklardan aldığı işitme bilgisine göre hangi bilgilerin önemli olup neyin olmadığına karar vermektedir. İşitme söz konusu olduğunda yalnızca kulaklar değil beyin de devreye girmektedir. İşitme kaybı söz konusu olduğunda, beyin tarafından alınan bilgiler eksik veya net değildir, bu da önemli ve önemsiz bilgiler arasındaki ayrımı daha zor hale getirir. Bu harcanan ekstra çaba olarak adlandırılır. Bu nedenle zihinsel olarak yorucu olabilir. İşitme kaybı yaşayan bireyler zihinsel yorgunluğu atmak için de kaliteli bir işitme cihazı kullanmalıdırlar. 

Unitron, Philips işitme cihazları gibi gelişmiş modeller televizyonlar, bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve ses ekipmanlarına kolayca bağlanabilirler. Daha fazla renk, tamamen görünmez cihazlar ve daha konforlu harici işitme cihazları yeni modellerle beraber gelmiştir. Bu nedenle eski işitme cihazını getirerek uygun kampanyalarla yeni işitme cihazını almak büyük bir avantaj sağlamaktadır. Mevcut işitme cihazlarınızın performansı ne kadar iyi olursa olsun, işitme teknolojisindeki gelişmelerden haberdar olmak önemlidir.

Her iki kulakta da işitme cihazı takmak zorunda mıyım? sorusu da sıklıkla sorulmaktadır. İşitme kaybı her kulakta ise her iki kulakta da işitme cihazı gerekmektedir. Bununla birlikte, bazı kişilerde tek taraflı işitme kaybı vardır ve bu durumda işitme cihazına yalnızca etkilenen kulakta ihtiyaç duyulmaktadır. Her iki kulakta da işitme kaybı mevcutsa ve yalnızca bir işitme cihazı kullanılıyorsa, işitme iki kulak arasında dengesiz olacaktır. Bunun sonucunda da işitme cihazı olan kulakta bile tam anlamıyla performanslı bir işitme sağlanamaz. Gerektiğinde iki işitme cihazı takmak, seslerin nereden geldiğini anlamaya ve arka plandaki görüntüyü daha iyi ayırmaya yardımcı olmaktadır.

İşitme kaybınız olduğunu düşünüyorsanız, birbirinden avantajlı kampanyalardan haberdar olmak isterseniz Edi İşitme Cihazları ile hemen iletişime geçebilirsiniz. Ücretsiz işitme testi Edi kliniklerinde yapılır ve alanında uzman odyologlar tarafından size en uygun işitme cihazı seçilir. Eski işitme cihazınızı getirerek dilediğiniz marka ve modelde işitme cihazını uygun fiyatlarla ve avantajlı ödeme seçenekleri ile alabilirsiniz.


Biz Sizi Arayalım