

Bebek, çocuk ve ergenlerin tıbbı bakımıyla ilgilenen tıp dalına pediatri adı verilmektedir. Çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümü olarak da tanınan pediatri doğum sürecinden başlayıp ergenliğe kadar uzanan bütün süreçlerde yer alan bireylerin tanılarının konulması, takiplerinin yapılması ve tedavisi ile ilgilenen tıp bilim dalıdır. 0-18 yaş arasındaki çocuk olarak tanımlanan bireylerin doğuştan gelen hastalıkları, fiziksel ve motor gelişimleri pediatri hekimlerinin kontrolü altında takip edilmektedir. Bu süreç içerisinde yapılan rutin muayeneler sayesinde bebeklerin kilo, boy, beslenme ve diğer gelişim süreçlerinin yanı sıra günlük yaşantıdaki gösterdikleri becerilerin, kendilerini ifade etme ve ifade edilenleri anlama gelişimlerini, psikolojik ve nörolojik gelişimlerini kontrol ve takip edilebilir. Henüz kendini ifade edemeyen ve iletişim becerisi gelişmemiş durumda olan bebeklerin hastalıklarının tanısı biraz zor olabilir. Bu noktada tanı ve tedavi süreci içerisinde hekimler bütün ihtimalleri göz önünde bulundurarak hareket ederler.
Günümüzde tüm dünya genelinde yeni doğan bebeklerin işitsel tarama ve değerlendirmeleri gerçekleştirilmektedir. Basit bir test sayesinde bebeğin işitme fonksiyonları test edilebilir ve erken tanı ve tedavi sayesinde de ileriki çocukluk dönemlerinde büyümü ve gelişimi, konuşmayı, kendini ifade etmeyi engelleyecek işitme sorunlarının da önüne geçilmiş olur.
Yeni doğan bebeklerin yanı sıra çocukluk döneminde de periyodik olarak işitme testi uygulanması ve değerlendirmesi yapılması gereklidir. Çocukluk dönemi sürecinde geçirilen bazı rahatsızlıklar, kullanılan ilaçlar, genetik rahatsızlıklar vb. başka birçok farklı nedenden dolayı yeni doğan döneminden sonra da işitme kaybı ortaya çıkabilir. Çocuklarda ve bebeklerde işitme kaybının aileleri tarafından fark edilmesi ciddi zaman alabileceğinden düzenli kontroller sayesinde süreç takibi büyük önem taşımaktadır. Düzenli takiplerin yanı sıra özellikle okul çağında olan çocuklarda okula başlamadan önce detaylı bir işitme testi ve değerlendirmesi yapılmalıdır. Semptomlar göstermeyen işitme kaybının erken tanısında bebeklerde ve çocuklarda gelecekleri açısından büyük önem taşımaktadır. Bu sebepten dolayı her doğan bebek işitme kaybı testinden geçmeli ve her çocuğa belirli aralıklarla işitme testi tarama ve değerlendirmesi yapılmalıdır.
Edi pediatri olarak en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızın işitme testini gönül rahatlığı ile yaptırabileceğiniz uygun alanlar ve uzman kadromuzla sizlere hizmet veriyoruz.
Bebek, çocuk ve ergen olarak adlandırılan farklı yaş gruplarındaki çocuk ve gençlerin tanı ve tedavisi uzmanlar tarafından hem psikolojik hem fizyolojik olarak gerekli destekler verilerek sağlanmaktadır. Bebek, çocuk ve ergenlerin işitme ile ilgili yaşadığı sorunlarda pediatri bölümüne başvurabilirsiniz.
Bütün dünya genelinde bebekler doğduktan sonra hastaneden ayrılmadan önce yaptırılması gereken tetkikler arasında işitme testi de bulunmaktadır. Herhangi bir sebepten ötürü yapılamayan bu tetkik için geç kalınmamalı ve bebek 2. Ayına gelene kadar yaptırılmalıdır.
Çocuğunuz ani ve şiddetli seslere karşı herhangi bir irkilme refleksi göstermiyor, adının söylendiği yöne doğru bakmıyor ve sizi anlamakta güçlük çektiğini düşünüyorsanız işitme ile ilgili olarak bir uzmana başvurmalısınız.
Birçok farklı model ve tür sayesinde çocuklar da işitme cihazı kullanabilme imkanına sahipler. Günlük hayatta rahatlıkla kullanabilecekleri işitme cihazı modelleri sayesinde rahatlıkla işitme cihazı kullanabilirler.
16 Kasım 2020
Yavruma hiç korkmadan cihazını aldık. Teşekkürler.
8 Ocak 2021
Benim kızımda var kayıp bizde aldık cihaz. kalıp alırken bile ağlamadı çok mutluydu teşekkür ederim sizlere
8 Şubat 2021
benim 2 yaşında kızım var. adı elisa. duymanın çok güzel olduğunu söyleyemesede hissettiriyor. cansu hanım ile çok iyi anlaştılar teşekkür ederim EDİ işitme cihazlarına.
20 Aralık 2022
Merhaba Bebeğimiz mekonyumlu olarak dogdu yeni doğan ünitesinde 10 gün kaldiİşitme testlerinden geçemedi ilk ABR testininde sonucu olumsuz ikinci ABR den geçme ihtimali var mıdır normal Duyma ihtimali nedir neler önerirsiniz geri dönüş yaparsanız seviniriz