

İşitme güçlüğünün bazı durumlarda derin etkileri olabilmektedir. En sık görülenler sosyal ortamlardan izolasyon, konsantrasyon ve hafıza sorunlarıdır. Kimi zaman aile ve iş arkadaşları ile ilişkiler de önemli zararlar görebilir. İşitme kaybınız olduğundan mı şüpheleniyor musunuz? İşitme testi ne zaman yapılır? işitme testine ihtiyacım var mı? gibi sorularınız varsa makalemizi okumaya devam edebilirsiniz.
İşitme kaybı yalnızca ruhsal ve bilişsel sorunlara neden olmaz. Aynı zamanda yaşa bağlı olarak giderek artabilir. Diyabet ve yüksek tansiyon gibi hastalıklar da işitme kaybı ile ilişkilendirilmektedir. Çoğu insan hafif derecede işitme kaybı yaşadığının farkında değildir. Erken tedavinin önündeki en büyük engel de yaşa bağlı işitme kaybı olan kişilerin bunu fark etmemeleridir. İşitme testi yaptırmak erken tanı ve tedavi için oldukça önemlidir. Erken tedavi işitme kaybı için oldukça önemli bir gelişmedir. Eğer siz de işitme kaybınız olduğunu düşünüyor ve hızlı bir şekilde test yaptırmak istiyorsanız Edi İşitme Cihazları Satış ve Uygulama kliniğimize gelerek ücretsiz işitme testi yaptırabilirsiniz.
İşitme testi yaptırmam gerekiyor mu? diye düşünüyorsanız bazı belirtileri kontrol ederek işitme kaybınız olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Yaşınız ya da mesleğiniz ne olursa olsun eskisi kadar iyi işitemediğinizi hissediyorsanız bir işitme testi yaptırmalısınız. İşitme kaybı riski en yüksek olanlar, 60 yaşın üzerindeki kişiler ve inşaat ya da restoran gibi gürültü düzeyi yüksek işlerde çalışan bireylerdir.
Öncelikle hızlı bir işitme testi için çevrimiçi işitme programlarını kullanabilirsiniz. Çevrimiçi işitme testleri, insanlara işitme durumlarının anlık görüntüsünü sağlayabilir, ancak hiçbir şekilde kapsamlı bir teşhis yapılabilen işitme değerlendirmesinin yerini alamaz. Bunların herhangi bir tanı ya da tedavi koyma yetkisi yoktur fakat size yine de bir bilgi verebilir. Bazı durumlarda eczanelerde ya da sağlık fuarlarında sunulan ücretsiz işitme taramalarından birini deneyebilirsiniz. Fakat kesin ve doğru bir işitme tanısı için mutlaka bir odyomeristi ya da kulak burun boğaz doktorunu ziyaret etmelisiniz.
Test zamanı geldiğine karar verdiyseniz, ilk adım olarak kulak burun boğaz doktorunuzla başlayın. Kulak enfeksiyonu veya çok fazla kulak kiri gibi işitme kaybının fiziksel nedenleri için kulaklarınızı kontrol edecektir.
Ancak kulak kanalınızı tıkayan herhangi bir şey görünmüyorsa, muhtemelen işitme duyunuzu uzman bir odyolog tarafından kontrol ettirmeniz gerekecektir. Bu muayenelerde işitme uzmanınız tıbbi geçmişinizi, genetik yatkınlığınız gibi soruları, sahip olabileceğiniz işitme sorunları hakkında sizi doğru bir şekilde test etmeyi engelleyecek hiçbir şey olmadığından emin olmak için soracaktır. İşitme testleri acısız ve hızlıdır.
Test yoluyla işitme kaybını zaten doğruladıysanız, işitme sağlığı uzmanınızla ne sıklıkla yeniden test yaptırmanız gerektiğini konuşmalısınız. Görme gibi, işitme de zamanla değişebilir ve işitme cihazı kullanmanız gerekiyorsa bu cihazlar da periyodik bazı bakım ve ayarlamalara ihtiyaç duyar. İşitme testi bittiğinde, işitme kaybınız varsa, işitme uzmanınız tedavi önerecektir. Hafif ila orta derecede işitme kaybı olan çoğu insan için bu, işitme cihazları anlamına gelir.
Eğer işitme kaybınız olduğunu düşünüyor ve işitme testi yapılmasını istiyorsanız kliniğimizi dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz. Edi İşitme Cihazları Satış ve Uygulama kliniğimize gelerek en güvenilir sonucu alabilirsiniz. Testler bir işitme sorununuz olduğunu ortaya çıkarsa ve işitme cihazı almayı düşünüyorsanız size uygun en iyi işitme cihazı tespiti için gereken testler kliniğimizde yapılır ve işitme sorununuzun yaşam kalitenizi düşürmemesi için ihtiyaca yönelik en uygun cihaz belirlenir. En iyi işitme uyarlamaları için Edi İşitme Cihazları Satış ve Uygulama Merkezi kliniklerinde uzman odyomeristler tarafından işitme testiniz hızlı ve ücretsiz bir şekilde yapılır.