

Timpanometre kulağın yapısı gereği sahip olması gereken duyum fonksiyonlarını tam olarak yerine getirdiğinden emin olabilmek adına yapılan çeşitli tedavilerde kullanılan bir cihazdır. Kaliteli bir işitme ancak işlevini yerine getirebilen sağlam bir işitme duyusu ile mümkündür.
Timpanometri, özellikle çocuklarda işitme kaybına yol açabilecek bozuklukların teşhis edilmesine yardımcı olabilir. Test, basınçtaki değişikliklere yanıt olarak kulak zarının hareketini ölçer.
Timpanometre cihazı özel hastane ve kliniklerde yapılan odyometrik tedavi sırasında kulak kanalı alanında orta kulakta herhangi bir şekilde bir tehlike olup olmadığını hava basıncı ile ölçebilmek için kullanılan bir ölçüm aletidir. İlerleyen yaşlarda daha çok karşılaşılan işitme kayıpları çocuk yaşta yaşanabilen kulak iltihabı sebebiyle de hayatı olumsuz etkileyebilir. Önlem alınmadığı takdirde ilerleyen seviyede tamamen işitme kaybı yaşanabilir. Önlem alınmadığı ve muayene olunmadığı durumlarda vakaların pek çoğunda ileri boyutta görülen işitme sorunu bütün bir ömür devam eden bir riske yol açabilir. Burada işitme kaybına sebep olan problem belirlenmelidir.
Kulak, burun ve boğaz uzmanlarının yapmış olduğu çeşitli tetkikler doğrultusunda kişi odyoloji bölümünde tedavi görür. Kulaktaki rahatsızlığın tespit edilmesi için timpanometri cihazı kullanılır. Burada uygulanan testler sonucunda genel bir değerlendirme yapılır. Yüksek seviyede çalışma performansı gösteren insan sağlığına zararlı bulunmadan güvenilir bir şekilde kullanıma uygun olarak geliştirilmiş timpanometri cihazı uygun fiyatlara satın alınabilir. Hastane ve özel kliniklerin kullanımına uygundur.
Timpanometre cihazı özellikleri odyometrik tedavilerde rahatlıkla kullanılabilmeye uygundur. Küçük yaştaki bebeklerden, 65 yaş üstü bireylere kadar pek çok kişinin duyum ölçümünün yapılabilmesine uygun bir cihazdır. Kullanımı kolay ve arayüzü rahatlıkla öğrenilebilir bir fonksiyonelliği sahiptir. Kulak zarı içerisinde, orta kulak bölümünde veya kulak kanalı yolunda oluşan herhangi bir tıkanıklığın giderilmesinde kolaylıkla faydalanılabilmektedir. Yüksek frekanstaki ses dalgalarını rahatlıkla alarak istenen analizlerin led ekranında kolaylıkla okunabilmesi kullanışlılığını arttırmaktadır. Akustik olarak ölçüm sırasında sahip olması gereken tüm özellikleri kapsamaktadır.
Timpanometre cihazı nedir tedavi olacak hastaların merak ettikleri bir konu olarak araştırılıyor. Orta kulak testleri aşamasında kullanılan batarya ayarlanabilen bir fonksiyona sahiptir. Uygulana sonucunda elde edilen veriler test geçmişi alanında saklanır. Bu alan kapasitesi oldukça gelişkindir. Odyometristlerin kolaylıkla faydalanabileceği hem hastalar hem de oluşan verilerin yönetiminin sağlanabileceği özel bir programda içermektedir. Hafif ve kullanışlı bir yapıya sahip olan timpanometri cihazları farklı seçeneklerde ve oldukça uygun fiyatlarla satın alınabilir. İleriye dönük olarak yaşanacak ve bir ömrü kapsayacak duyma kayıplarını engelleyebilmek adına uygulanan odyometri tedavilerinde doktor tavsiyesi üzerine kişi için uygun olan frekans eşiği belirlenir ve bu konuda bilgilendirme yapılır.
Timpanometre cihazı kullanımı kulağın dışındaki kanal üzerinden yapılır. Cihaz yardımı ile otomatik olarak başlatılan hava basınç kontrolü 69 desibele kadar ulaşabilme fonksiyonuna sahiptir. 800 Hz ile 1000 Hz arasındaki frekans değerine ulaşabilen iç koordinasyonu da bulunur. İşlem sırasında aralıklı olarak hava basıncı uygulanır. Basınç aşamasında cihaz hızlı bir şekilde manevralı hava basıncı uygular. Tedaviden alınan verim bu sayede daha kaliteli bir süreç ile sonlanır.
Timpanometre tipleri tedavinin boyutuna ve kullanılan alana göre değişir. Tedavideki türün tespit edilebilmesi için yapılan tetkikler doğrultusunda ölçümlerin tam ve eksiksiz yapılması gerekir. İşitme testleri ile açığa çıkarılan bu süreç uzmanlar doğrultusunda yapılmalıdır. Tüm bu ölçümler sırasında timpanometre cihaz özelliklerinin fonksiyonel oluşu oldukça önemlidir. Dışarıda oluşabilecek sesi minimize eden ve boşluk oluşmasına, dışarıdan havanın girmesine engel olan bir sistematiği bulunur. Süreçte dış kulakta oluşan basınç üzerinden bir tetkik yapılarak tanı konarak süreç sonlandırılır.
Kulak zarı, orta kulak işlevi için çok önemlidir; bu basınç farkları için timpanometri kullanılır. Aynı zamanda akustik immitans testi olarak da bilinen bu testte, cihaz kulak zarı arkasına yerleştirilmektedir.
Timpanometri cihazı kullanımı hakkında daha detaylı bilgi almak için her zaman Edi İşitme Cihazları Satış ve Uygulama kliniğimize gelebilirsiniz. Bunun yanında ücretsiz işitme testi için gelerek işitme kaybı derecesi hakkında en güvenilir sonucu alabilirsiniz.